040 / 882 599

Splošno

 

Spoštovani obiskovalec

 

Pred uporabo spletne trgovine vas vabimo, da pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izjavljate, da se strinjate, razumete in v celoti sprejemate navedene pogoje.

 

Spletna trgovina Xstyle.si, s katero upravlja Saša Ivanoš, s.p. (v nadaljevanju ponudnik) je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.
Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 

Splošni pogoji poslovanje in uporaba spletne trgovine Xstyle.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Xstyle.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom, uporabniki in kupci blaga (v nadaljevanju: kupci).

 

Upravitelj spletne trgovine 

 

polno ime: Prodaja po spletu, Saša Ivanoš, s.p.
kratko ime: Saša Ivanoš, s.p.
naslov: Gosposvetska cesta 39, 2000 Maribor

matična številka: 6722709000
davčna številka: 50010298
TRR: SI56 6100 0000 9057 528 odprt pri Delavski hranilnici, d.d.

telefon: 040 882 599
e-pošta: info@xstyle.si

Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 11.11.2014.

 

Dostopnost informacij

 

V skladu z 43. b členom ZvPot se ponudnik zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba zagotovil naslednje informacije:

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo ter odpravo morebitnih težav (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev iz ponudbe spletne trgovine (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi spletne trgovine, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
- način plačila in dostave,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Cene in veljavnost ponudbe

 

Vse cene v spletni trgovini so navedene v € (evrih) in ne vsebujejo DDV-ja saj ponudnik ni davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

 

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

 

Postopek nakupa 

 

NAROČILO SPREJETO

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku 1 (ene) ure možnost preklicati naročilo. Kupcu se na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

 

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na info@xstyle.si.

V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

- v naslovu sporočila: Preklic naročila

- v vsebini naročila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številko naročila 

 

Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa.

 

NAROČILO POTRJENO

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga.

 

BLAGO ODPREMLJENO

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Načini plačila

 

Nakup preko www.xstyle.si je varen, hiter in udoben. Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, ne glede na način plačila.

 

V spletni trgovini Xstyle.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

PLAČILO PO POVZETJU

naročeno blago plačate z gotovino poštnemu uslužbencu ob prevzemu pošiljke. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije.

 

Če izberete ta način plačila, bo pošiljka odposlana še isti ali naslednji dan (odvisno od ure naročila). Vsa naročila oddana do 16. ure bodo poslana še isti dan.

 

Pri plačilu po povzetju se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša:

- 1,05 € za pakete v vrednosti 98 €,

- 1,07 % vrednosti paketa pri paketih z vrednostjo od 98 € do 501 €,

- 5,36 % pri paketih z vrednostko nad 501 €.

 

Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in na ta znesek nimamo vpliva saj ga določa Pošta Slovenije.

V primeru, da ste navedli za dostavo drug naslov, plačilo po povzetju ni možno.

 

PLAČILO PO PREDRAČUNU

naročeno blago lahko plačate po predračunu, ki ga prejmete na vaš e-mail naslov ob zaključku oddaje naročila. Predračun lahko plačate preko katerekoli spletne banke ali s plačilom položnice na banki ali pošti.

 

Rok plačila predračuna je 3 (tri) delovne dni. Takoj po izvršenem naročilu se naročeni izdelki za vas tudi rezervirajo. Pošiljka bo odposlana šele, ko bo vaše nakazilo vidno na našem TRR. To je isti ali naslednji dan, odvisno od banke in ure nakazila. Po poteku roka za plačilo se naročilo stornira in sprosti rezervacija.

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.

 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil). 

 

Zgornji načini plačil veljajo pri vseh ponudbah razen, če je drugače navedeno v sami ponudbi. Pridržujemo si pravico, da pri določenih ponudbah omejimo načine plačila na samo enega ali poljubno kombinacijo plačilnih načinov. Takšna sprememba bo jasno zapisana pri sami ponudbi.

 

Pogodba na daljavo med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, tako za kupca. 

 

Dobavni roki 

 

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 1-3 delovnih dni.

 

Dostava

 

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Blago, naročeno v naši spletni trgovini gre na pot v najkrajšem možnem času. Hitrost in udobnost dostave je za nas ključnega pomena zato temu področju posvečamo posebno pozornost.

 

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 16. ure bodo odposlana še isti dan, pričakujete jih lahko naslednji delovni dan. Naročila prejeta po 16. uri bodo odposlana naslednji delovni dan (če bo le možno pa še isti dan). Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo odposlana prvi delovni dan. Za izdelke, ki niso na zalogi, vam bomo ob morebitnem oddanem obrazcu za povpraševanje o artiklu dobavni rok sporočili po enem izmed vaših kontaktov.

 

Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli v naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni na navedenem naslovu vam bo dostavljalec pustil obvestilo, paket pa lahko najkasneje v 15 (petnajstih) dneh prevzamete na najbližji pošti.

 

Osebni prevzem

 

Izdelke, kupljene v spletni trgovini lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja - Gosposvetska cesta 39, 2000 Maribor ali vam z našo dostavo dostavimo na dom (velja le za področje Maribora). Osebni prevzem označite v postopku nakupa nakar vas bomo poklicali, da se dogovorimo o mestu prevzema. Pri osebnem prevzemu odpadejo vsi stroški pošiljanja.

 

Neprevzete pošiljke

 

Vsi neprevzeti paketi nam povzročijo dodatne stroške, ki jih moramo plačati mi (stroške odpreme + stroške vračanja paketa). Stranki, ki ni prevzela paketa v prihodnosti vnovična naročila odpremimo le po predhodnem plačilu preko predračuna. Plačilo po povzetju žal ni več možno.

 

Lažna naročila

 

Vsakršno namensko povzročanje škode z naročanjem in neprevzemom naročenega (lažna naročila) se da izslediti in ob sumu na to bomo primer in IP naslov predali odgovornim službam v nadaljno obravnavo kot zlorabo.

 

Cenik dostave

 

Vsa naročila pošiljamo s Pošto Slovenije s katero imamo sklenjeno pogodbeno razmerje.

 

Če se odločite za plačilo po povzetju:

- ob nakupu do 20 € znaša poštnina 1,99 ,

- ob nakupu nad 20 € je poštnina brezplačna (vam jo podarimo).

 

Pri plačilu po povzetju se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 € za pakete v vrednosti do 98 €. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in na ta znesek nimamo vpliva saj ga določa Pošta Slovenije.

 

Če se odločite za plačilo po predračunu:

- ob nakupu do 20 € znaša poštnina 0,99 €.

- ob nakupu nad 20 € je poštnina brezplačna (vam jo podarimo). 

 

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 (štirinajstih) dneh pisno sporoči odstop od pogodbe in sicer na kontaktni e-naslov: info@xstyle.si. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Potrošnik mora nato blago skupaj s priloženim računom vrniti podjetju v 30 (tridesetih) dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa. Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov plača kupec.

 

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

 

Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 (tridesetih) dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.

 

Garancija

 

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Varnost

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja podatkov ter naročil. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske in mednarodne zveze potrošnikov.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju Saša Ivanoš, s.p. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

 

Saša Ivanoš, s.p. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.

 

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

 

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oziroma ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko GSM aparata, e-pošte, pisno na naslov).

 

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. V kolikor bi šlo za darilni bon se zbira še ime in priimek obdarovanca ter njegov naslov.

 

Podjetje Saša Ivanoš, s.p. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine Xstyle.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne trgovine. Saša Ivanoš, s.p. lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.

 

Uporabnik je tudi sam odgovren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija z uporabniki

 

Komunikacija z uporabniki Xstyle.si poteka preko spletne strani in preko elektronskih sporočil torej preko sredstev komunikacij na daljavo, v izjemnih primerih tudi telefonsko oziroma po pošti. Komunikacija z uporabniki poteka tudi preko družabnih omrežij na katerih je registriran profil Xstyle.si.

 

Uporabnik za določeno ponudbo izve na internetni strani www.xstyle.si ali preko oglasnih sporočil v tiskanih, elektronskih ali spletnih medijih.

 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

- pošiljatelj bo jasno razviden,

- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Promocijske kode

 

Občasno obiskovalcem e-novic ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Promocijska koda je vedno časovno omejena, izkoriščena mora biti v omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence "Vnesite kodo za popust ali kodo bona" in potrdi s klikom na gumb "Uporabi kodo." Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oziroma kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo. 

 

Darilni boni

 

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec Saša Ivanoš, s.p. proti plačilu izda v obliki listine ali v elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletni trgovini www.xstyle.si.

 

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini www.xstyle.si. Pri nakupu darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih izdelkov.

 

Veljavnost darilnega bona je 12 (dvanajst) mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

 

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne.

 

Uporaba darilnega bona

- izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila. 

- v polje "Vnesite kodo za popust ali kodo bona" vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb "Uporabi kodo." Če želite unovčiti več bonov, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.

- ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.

- nato samo še oddate spletno naročilo.

 

Odveza odgovrnosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših možnosti trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@xstyle.si ali po klasični pošti na naslov: Saša Ivanoš, s.p., Gosposvetska cesta 39, 2000 Maribor.

 

Ponudnik mora v 5 (petih) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Saša Ivanoš s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

 

 

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 11.11.2014.

 

Splošne pogoje poslovanja ter vse ostale informacije lahko podjetje Saša Ivanoš, s.p. spremeni brez predhodnega obvestila.

 

V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s Splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na info@xstyle.si. Z veseljem vam bomo pomagali!